• elso
  • masodik
  • harmadik
  • negyedik

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Jusztné Vincze Szabina vagyok, pedagógus, perinatális szaktanácsadó, két gyermek édesanyja. 

2005-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Magyar nyelv és Irodalom szakán, bölcsész és tanár képesítéssel. 2007 és 2010 között elvégeztem a Pszichodráma alapképzést. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem 2014-ben perinatális szaktanácsadó végzettségemet, továbbá ugyanitt jelenleg is pszichológia tanulmányokat folytatok.

2014-ben BBMM babamasszázzsal egészült ki terápiás eszköztáram. 

Pedagógusi és pszichológiai tanulmányaim során érdeklődésem egyre inkább a gyermek születése és a korai gyermekévek felé fordult. A korai anya-gyerek kapcsolatot kutattam pszichológiai műhelymunkáimban, majd a perinatális szaktanácsadó képzés során szakdolgozatomat az anyák gyermek-altatási tervei és szokásai témakörben írtam. 

2008-ban született meg a lányom, három évre rá a fiam. Saját anyaságom, minden szépségével és nehézségével, állandó tanításával segít abban, hogy empátiával és megértéssel legyek a hozzám fordulók felé.

2013-ban a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom megbízásából a Családi Napok a Budai Várban elnevezésű rendezvénysorozat szervezésében és ehhez kapcsolódó online marketinges feladatokban vettem részt. 2014-től gondozom a perinatális munkacsoport honlapját, felelek a kommunikációs feladatokért a Perinatális Szaktanácsadók Társaságában, egyik főszervezője vagyok az Úton… Séta a szülés/születés minőségéért elnevezésű rendezvénynek és perinatális tanácsadás keretében segítek a hozzám fordulóknak.

Perinatális szaktanácsadóként és segítőként, gyermeket váró és kisgyermekes anyáknak, apáknak illetve családoknak nyújtok támogatást. 

A perinatális konzultáció az életem; szakterületem ezen belül a korai anya-gyerek kapcsolat. Nem is hinnétek mennyi minden tartozik ide. Hiszek abban és tapasztalataim, szakmai tudásom is alátámasztják, hogy az első években az általában elsődleges gondozói szerepben lévő anya és gyermeke olyan erős és szoros együttlétezésben vannak, hogy - főleg a helyzetet mélyen és belülről megélve - néha még azt is nehéz eldönteni, most éppen kinek is van problémája kettejük közül. S mielőtt a probléma szó láttán bárki is futva menekülne: az egyik Ákos-dal részlete jut eszembe: "Csak akkor érhetsz csúcsra, ha egy hegy elébed áll." Ha bármilyen elakadás van, az csak egy hegy, amit ha megmászunk, magasabbra jutunk, mint ahol addig álltunk. Ám ehhez a mászáshoz néha segítség kell: ebben tudok támaszod lenni, megmutatni az ösvényeket, segíteni a döntésben, hogy melyik út a tiéd...

 

Önéletrajz