• elso
  • masodik
  • harmadik
  • negyedik

Babamasszázs

BABAMASSZÁZS

Babamasszázzsal is várlak Titeket!

Igény szerint, akár az otthonodban is.

A BBMM Babamasszázs több mint egyszerű masszázs: egy új lehetőség és módszer, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek. Ez egy olyan korai fejlesztő módszer, amely figyelembe veszi az újszülött, a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális megsegítést, ezáltal megakadályozza a fejlődési ívben a megakadásokat, lemaradásokat.

Az egyes testtájak átmasszírozását azok passzív és aktív átmozgatása követi. A gyakorlatok mindig alkalmazkodnak a baba mozgásfejlődési szintjéhez.

A cél, hogy előkészítsük és segítsük a következő fejlődéstani mozgásminták tanulását és gyakoroltassuk a már meglévőket.

A korai anya-gyerek kapcsolat szakértőjeként nem véletlenül találtam rá a babamasszázsra és szereztem oklevelet: A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, olyan bensőséges légkört teremt, amelyben a családtagok megtapasztalhatják az összetartozás érzését, a kötődés elmélyülését. Mély érzelmi kötődés alakul ki a gyermek és gondozója között, megalapozva a bizalmat és tiszteletet egymás iránt. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelését, kompetencia-érzését. A módszert a szülők maguk is elsajátíthatják.

Megelőzhetőek a betegségek, vagy ha már kialakultak a problémák, akkor kezelhetjük azokat e módszer segítségével.

A babamasszázs rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés), ugyanakkor segít a relaxációban és az esti elalvásban. A babamasszázs relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség és fájdalomcsökkentő hatásokkal bír, de egészségmegőrző és pszichoszomatikus terápiás hatása is van. A szervezet egyensúlyát állítja helyre, illetve segíti. Aktivizálja a csontváz- és izomrendszert, segíti az emésztő- és légzőrendszer működését. Fokozza a vérkeringést és a nyirokkeringést, javítja a szervezet idegi és hormonális működését. A babamasszázs lecsendesíti a testet és az elmét, fájdalom csökkentő és hőmérséklet szabályozó hatása van. Boldogságérzést nyújt és jó közérzetet biztosít.

A babák jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak, az immunrendszerük  megerősödik.

A masszázs egy ősi természetes módszer, ami napjainkban is nagyon népszerű, hiszen hasznos és biztonságos. Nincsenek mellékhatásai, azonban néha érdemes szüneteltetni. A masszázs ellenjavallata például a gyulladás és a 38,5-nél magasabb testhőmérséklet. Közvetlenül evés után sem ajánlott, s oltás után érdemes várni néhány napot, mielőtt újra maszírozni kezdjük babánkat. A babamasszázs újszülötteken is alkalmazható módszer, sőt, koraszülött csecsemőknél is!

A babamasszázs csökkenti a köhögést és az orrdugulást. Javítja a mozgás koordinációt, segíti az újszülöttet saját testének felfedezésében. Segíti a mozgásfejlődést. Segít az alvászavarok leküzdésében és a család minden tagjának nyugodtabb alvást biztosít.
 
A gyakorlatiasabbnak egy kis felsorolás, hogy milyen konkrét problémákon segíthet, illetve kiegészítő kezelésként mely problémák tünetein javíthat a babamasszázs:
- allergia
- alvászavarok
- asztma
- ágyba vizelés
- bőrbetegségek
- emésztési problémák
- fájdalom
- gyakori sírás
- fogzás
- hasfájás
- hasmenés
- köhögés, nátha, hörghurut
- köhécselés
- kötőhártya-gyulladás
- székrekedés
- orrdugulás
 

Az érintés ereje hatalmas, nem csupán a testet, a lelket,

a szívet is feltölti melegséggel, energiával.

 

Bejelentkezés:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
vagy Kapcsolat

70/317-1839

 

BABAMASSZÁZS CSOMAG:

- 3 alkalom

(alkalmanként kb. 60 perc, rugalmasan)

- a gyermek és a szülő megismerése

- igények felmérése

- fókuszpontok/problémák kiválasztása, megbeszélése

- a gyermek masszírozása

- a masszázs fő fogásainak és körülményeinek bemutatása

- a fókuszpontokra/problémákra vonatkozó masszázsfogások átadása

15000 Ft

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
vagy Kapcsolat

70/317-1839